Ръководството на Мюсюлманското изповедание гостува на ифтар в Пловдив, който беше организиран с подкрепата на валията на Едирне. Близо 600 души седнаха заедно на общата трапеза, а в месджидите в града беше беше раздаден ифтар за 1000 души. 

Сред гостите в Пловдив бяха зам. главните мюфтии Бейхан Мехмед и Ахмед Хасанов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, валията на Едирне Юнус Сезер и неговата съпруга, зам.-валията на Едирне Ейюп Бтухан Джигерджи, председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров, народни представители, народният представител от Едирне д-р Фатма Аксал, генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, районните мюфтии на Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора - Танер Вели, Басри Еминефенди, Ерхан Реджеб, Сейхан Мехмед, директорът на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов.

Празничното събитие започна с четене на Корана от имамите на "Селимие джамия" и Старата джамия в Едирне. В програмата беше включен и танц на дервиши.

Областният управител и валията поздравиха вярващите по случай свещения месец Рамазан и подчертаха, че празниците са символ на единството и сплотеността.

Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед посвети словото си духовното израстване по време на Рамазана. Той сравни Свещения месец с училище, а Рамазан Байрам - с деня на дипломирането, след което отправи дуа за берекет. 

След програмата заместник главните мюфтии отслужиха Теравих намаз в "Мурадие джамия".


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.