Ифтар за 200 души беше организиран в Новата джамия в Кърджали. Сред гостите на общата трапеза бяха председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров, зам.-председателите на ДПС Джейхан Ибрямов и Халил Летифов, народни представители от Кърджали, кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, общински кметове от областта, зам.-министърът на външните работи на Република Турция Ясин Екрем Серим, посланикът на Република Турция у нас Айлин Секизкьок, генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, консулът на Турция в Бургас Толга Оркун.

Гостите бяха приветствани от домакина на събитието - районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, председателя на ДПС и зам.-министъра на външните работи на Турция. 

Преди ифтара делегацията посети Районното мюфтийство в Кърджали, където бяха обсъдени проектите, по които работи Районното мюфтийство. Гостите получиха специални подаръци за спомен от вярващите в града. 

Делегацията от Турция посети и Пловдив, където се срещна с районния мюфтия Танер Вели и разгледа историческите джамии в града.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.