Районният мюфтия на Варна Исмаил Ахмедов се срещна с областния управител проф. Андрияна Андреева.

Исмаил Ахмедов запозна своите домакини от Областната администрация на Варна с основните дейности, които Районното мюфтийство развива. Той посочи като приоритети образованието, духовния подем и благоденствието на вярващите.

"Ние сме общност, отворена към сътрудничество. Смятаме активния диалог и взаимодействието с местната и изпълнителната власт за изключително важни, защото са от ключово значение за поддържане на джамиите и духовните ни средища", заяви Исмаил Ахмедов по време на срещата.

Районният мюфтия на Варна припомни, че на територията на областта съществуват 40 джамии. Някои от тях са обявени за паметници на културата.

Областният управител на свой ред приветства участието на представители на Районното мюфтийство в дейността и заседанията на Областния съвет за сътрудничество и интеграция при Областна администрация - Варна.

Среща между представителите на двете институции беше първата по рода си след назначаването на проф. Андрияна Андреева за областен управител. Символично тя съвпадна и с началото на Трите свещени месеца.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.