Комисията по издаване на сертификат "Хелял" започва информационна кампания и посещения във фирмите, които произвеждат продукти, съгласно изискванията за получаване на сертификата.

Първата проверка през 2024 г. за спазването на стандартите беше извършена във великотърновската фирма "Престиж" от председателя на Комисията по издаване на сертификат "Хелял" Шекир Альов и д-р Ахмед Лютов, които е неин член.

Фирмата е една от първите в България, които произвеждат продукти "Хелял". Нейният асортимент е широко разпространен както у нас, така и в чужбина. 

Представителите на "Престиж" запознаха Комисията с целия процес на производство от получаването на суровините до опаковането. Комисията на свой ред извърши пълен одит на документацията, използваните суровини и процеса по производство на всеки сертифициран продукт. В хода на ѝ не бяха констатирани никакви нарушения и несъответствия.

Беше установено също така, че фирмата спазва всички изисквания и опакова внимателно продуктите, съблюдавайки кои от тях са сертифицирани по "Хелял" и това трябва да бъде с лого върху кутията и кои от тях не са и затова не бива да бъдат поставяни в кутии с подобно обозначение.

Комисията по издаване на сертификат "Хелял" ще продължава и занапред да информира мюсюлманската общност за фирмите, сертифицирани по "Хелял" и техните продукти.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.