Програма с художествено четене на Коран-и и семинар за жени, които подпомагат дейността на Районно мюфтийство - Кърджали бяха организирани в областния град. Детски вярващи се събраха в Новата джамия, за да се докоснат до мъдростта на Срещната книга. 

Гости на събитието бяха зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов, имами и мюеззини от знакови джамии в Истанбул, сред които и "Ая София", дипломати от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, директорът на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов. 

В речта си зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов заяви, че вечерите посветени на художественото четене на Коран-и Керим, тепърва ще стават все повече, защото думите от страниците ни карат да мислим за непреходните ценности и създават хармония.

Той припомни наставлението на Пратеника Мухаммед (с.а.с.), което гласи, че не е важно само да четем Свещената книга, но е важно също така словата ѝ да звучат по най-красивия начин.

Тема на семинара за жени беше мотивацията в образователните дейности, както и правилата за изпълнение на различни и ибадети, а лектори - преподавателят във Висшия ислямски институт Селиме Хасанова и отговорникът за жените в Районно мюфтийство - Кърджали Мевлия Сюлейман.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.