Четири благотворителни базара бяха организирани от Районно мюфтийство - Смолян в рамките на кампанията на Мюсюлманското изповедание в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците". Чрез тях в Мадан, Смолян, Неделино и Старцево бяха събрани близо 15 хиляди лв. за каузата. 

Базарът в Смолян беше първият по рода си в рамките на кампанията. В центъра на областният град жени доброволки от Смолян продаваха книги, стоки за дома, сувенири, както и домашни сладки и лакомства, приготвени от лично от тях. 

Благотворителната проява протече при изключителен интерес. Жителите и гостите на Смолян откликнаха с радост на призива на кампанията и си пожелаха по-често да има подобни инициативи в града им.

Дарителите получиха информация за целта на кампанията и броя на децата, до които Мюсюлманското изповедание достига чрез нея.

Районно мюфтийство – Смолян изказва сърдечни благодарности на всички щедри хора, на жените доброволки за тяхната искрена всеотдайност при осъществяване на това благородно дело, както и на Община Смолян за оказаното съдействие! 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.