Близо 500 деца се включиха в традиционното Лятно училище, организирано от Главното мюфтийство. 

Тазгодишното издание на проекта започна на 11 и приключи на 28 юли. Неин домакин бяха трите Духовни училища в страната - в Шумен, Русе и Момчилград. 

Участниците бяха разделени на две групи, а занятията им - със 7-дневна продължителност. 

В периода 11-18 юли 2023 г. Духовното училище в Момчилград отвори вратите си за 180 ученика. В Лятното училище в ДУ "Нювваб" - гр. Шумен участваха 80 деца, а в Русе се включиха 40. 

В периода 20-28 юли 2023 г. бяха организирани занятия за втората група. В Момчилград броят на учениците отново беше 180. 40 бяха и участниците в Русе.

За да се срещне с децата и да проследи учебния процес главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи посети Лятното училище в Момчилград. Той изнесе и лекция, която беше посветена на пътя на знанието.  

Учениците на свой ред представиха благотворителната инициатива, в която участваха. В рамките на Лятното училище те рисуваха върху чанти. Част от средствата от продажбата им ще бъдат дарени за строежа на джамията, която се намира до Духовното училище в Момчилград, а друга - за учебни проекти.

Гост на занятията в Духовното училище в Русе беше зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов. 

В края на обучението децата имаха възможност да посетят Едирне, където разгледаха историческите джамии и забележителности. Те прекараха два дни в града по покана на областния управител.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.