12 нови имами, които завършиха Курса за подготовка в Момчилград, получиха своите сертификати на официална церемония в Старата джамия в града.

Обучението им продължи 9 месеца, а за да ги поздравят за тяхното усърдие, на тържеството присъстваха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, районните мюфтии на Кърджали, Хасково и Стара Загора - Басри Еминефенди, Ерхан Реджеб, Сейхан Мехмед, дипломати от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, началникът на отдел "Образование" в Главното мюфтийство Амир Фелети, директорът на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов.

Новите имами бяха представени от директора на курса Селим Мехмед, който ги поздрави за усилията, които са положили през последните месеци.

Той подчерта, чрез Курса за имами в Момчилград Мюсюлманското изповедание изпълнява една от най-важните си задачи - да подготвя духовници, които да показват на вярващите пътя към Всевишния и да бъдат близо до тях.

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи също поздрави завършващите. 

"Вие показахте, че обучението не е ограничено във възрастта. Показахте, че обичате Аллах повече от всичко друго и затова дойдохте да се обучавате и да служите на Исляма. Вие сте пример за всеки, който иска да бъде в полза на обществото", бяха думите, с които главният мюфтия се обърна към новите имами.

По време на тържеството те представиха наученото и четоха айети от Свещения Коран-и Керим.

Събитието в Старата джамия в Момчилград завърши с връчването на сертификати и подаръци. 

След церемонията главният мюфтия посети и Духовното училище в града.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.