Мюсюлманското изповедание ще открие първата джамия, построена извън България. Тя се намира в Непал, проектът по изграждането ѝ е осъществен от институцията с дарения на семейство Макак. 

В тази връзка зам. главният мюфтия и координатор на строежа на джамията Бейхан Мехмед посети сдружение "Садакаташъ", с чието сътрудничество протича проектът. По време на срещата беше взето решение откриването на джамията да бъде в дните около Курбан Байрам, през 2023 г.

Бейхан Мехмед поздрави директора на сдружението Кемал Юздал от името на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и го увери, че съвместните благотворителни проекти ще продължават и занапред.

Кемал Юздал от своя страна благодари на Мюсюлманското изповедание за активното участие в подпомагането на нуждаещите се в бедните страни чрез откриване на кладенци, раздаването на пакети с основни хранителни продукти, одеала, екземпляри на Свещения Коран-и Керим и др. 

В рамките на програмата си в Република Турция Бейхан Мехмед посети зам.- мюфтията на Истанбул Метин Акбаш, който е и бивш аташе по социалните въпроси към Генералното консулството на Република Турция в Пловдив.

Двамата обсъдиха осъществяването на съвместни социални проекти. 

Зам. главният мюфтия посети също така и общинския мюфтия на Визе, област Къркларели - Ибрахим Хамарат, който е негов състудент. 

Бейхан Мехмед изслуша неговата визия за управление на повереното му Мюфтийство и представи дейностите, за които отговаря като зам. главен мюфтия. 

Програмата на Бейхан Мехмед приключи с участие в Мевлид в памет на геройски загиналите, който беше организиран в кв. "Кючук чекмедже" в Истанбул.

Зам. главният мюфтия изнесе лекция и направи дуа.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.