Мюсюлманското изповедание и неправителствената организация "Йесеви" ще продължат съвместните си дейности и ще осъществят нови социални проекти.

Това обсъдиха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед с председателя на "Йесеви" Махмуд Джьомерт и заместника му Селями Гюргил.

По време на срещата в Главното мюфтийство гостите изразиха задоволство от сътрудничеството си с Мюсюлманското изповедание при извършване на сюннети и изказаха благодарности към Районно мюфтийство - Пловдив за помощите, осигурени за пострадалите от земетресението в Турция, както и за създаването на сборен пункт за целите на дарителската кампания.

Махмуд Джьомерт и Селями Гюргил представиха проектите, по които работят в момента, акцентирайки върху осигуряването на социални и здравни услуги на нуждаещи се в Турция и 25 други държави.

От "Йесеви" дадоха информация и за дейността на организацията в пострадалия от земетресението регион в Турция.

Ведат Ахмед и Бейхан Мехмед от своя страна представиха социалните, културните и образователните дейности, които развива Мюсюлманското изповедание. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за осъществяване на съвместни проекти в социалната сфера.

Гостите поканиха ръководството на Мюсюлманското изповедание да посети Кайсери, където е централата на "Йесеви".


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.