Близо 800 хил. лв. бяха набрани по време на Националната кампания в подкрепа на ислямското образование, която Мюсюлманското изповедание традиционно организира през месец Рамазан.

Средствата отново ще бъдат използвани за организиране на Коран курсове, отпечатване на учебници по предмета Религия-Ислям, подпомагане на духовните училища в Шумен, Русе и Момчилград, Висшия ислямския институт и студенти-мюсюлмани.

Резултатите от Националната кампания за подпомагане на ислямското образование бяха представени на заседание на Висшия мюсюлмански съвет от заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов. В доклада за 2023 г. заместник главният мюфтия отбеляза, че с всяка изминала година Кампанията става по-успешна. Ахмед Хасанов подчерта заслугата на районните мюфтии, наместник районните мюфтии, председателите на Мюсюлманските настоятелства, имамите, както и на всички вярващи за тези резултати.

По време на заседанието членовете на Висшия мюсюлмански съвет утвърдиха и избора на районен мюфтия на Търговище. Ариф Мехмед ще изпълнява длъжността след като беше избран на Районна мюсюлманска конференция и утвърден от Висшия мюсюлмански съвет.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.