Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов се срещна с посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок. 

Двамата бяха сред гостите на ифтар в с. Барутин, общ. Доспат. Тържествената вечеря, организирана с подкрепата на кмета на общ. Кестел, обл. Бурса, събра близо 400 души. 

В приветственото си слово районният мюфтия на Смолян  благодари за подкрепата при организирането на ифтара на община Кестел. Неджми Дъбов изрази задоволство от факта, че вярващите отново са заедно около трапезата и този ден се е превърнал в празник за селото.

Зам.-кметът на община Кестел Фатих Акън на свой ред поздрави присъстващите от името на кмета Йондер Танър. 

Посланик Секизкьок използва събитието, за да изкаже своите искрени благодарности за съпричастността към пострадалите от земетресението в Република Турция.

При посещението си в с. Барутин дипломатът зарадва децата от Коран курса в селото със специални подаръци. Тя се срещна с репресирани от комунистическия режим и поднесе венец пред Паметната плоча на загиналите при отстояването на своята идентичност.

Сред гостите в с. Барутин бяха също така генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, наместник районните мюфтии Изет Джалев и Байрам Ушев, народни представители и общински кметове от област Смолян.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.