Ръководството на Мюсюлманското изповедание се срещна с посланика на Република Тюркийе у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок и председателя на най-голямата изселническа организация в Тюркийе проф. Емин Балкан.

Повод за срещата, в която участваха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам. главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик и зам.-ръководителят на Дипломатическата мисия на Република Тюркийе в България Мустафа Кара, беше дарителската кампания, която Главното мюфтийство организира в подкрепа на пострадалите от опустошителното земетресение.

Н. Пр. Айлин Секизкьок и проф. Емин Балкан изказаха благодарности на Мюсюлманското изповедание за огромната подкрепа, която институцията оказа на хората, които останаха без домове. Те подчертаха, че благодарение на тази помощ вече са закупени палатки и контейнери, в които ще бъдат подслонени стотици пострадали от природното бедствие.

Ръководството на Мюсюлманското изповедание на свой ред увери гостите, че институцията винаги е готова да застане зад каузи в подкрепа на най-уязвимите и да се грижи за тях, когато е необходимо.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.