С едноминутно мълчание в памет на хората, загубили живота си при опустошителните земетресения в Турция, започна традиционната среща на общностите в Пловдив, съпътствана от "Кафе на толерантността". 

Тя се организира за девета поредна година в Джумая джамия по идея на Районно мюфтийство - Пловдив и Мюсюлманското настоятелство. Провеждането на инициативата започна след вандалските нападения над джамията през 2014 г.

Сред присъстващите на срещата бяха районният мюфтия на Пловдив Танер Вели, зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов, вицеконсулът в Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Халит Ислям Таръ, зам.-кметът на район "Източен" в Пловдив Ерол Садъков, Лалка Златанова от фондация "Заедно", бившият народен представител Касим Дал и представители на различните етнически общности в Пловдив.

Джамията е едно от местата в града, където се събират и разпределят помощи за хилядите пострадали от природното бедствие с невиждани размери. 

За това тази година срещата премина под знака на благодарността към пловдивчаните за голяма им съпричастност. 

В речта си районният мюфтия на Пловдив Танер Вели благодари на хората от всички религии и етноси, които са участвали в дарителската кампания в помощ на пострадалите.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.