Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов, съветникът по социални въпроси към Посолството на Република Турция Ердал Аталай и ръководителят на отдел "Образование" в Мюсюлманското изповедание Амир Фелети посетиха Духовните училища в Русе и Шумен. 

В Русе ръководството на Мюсюлманското изповедание се запозна с хода на реставрацията на Духовното училище. Гостите бяха информирани, че тя се извършва с техника от най-ново поколение и съвсем скоро училището ще отвори врати.

На срещата с директора Тунджай Шериф и преподавателите от училището участваха и районните мюфтии на Русе, Разград, Силистра, Велико Търново и Плевен - Юджел Хюсню, Мехмед Аля, Мюддесир Мехмед, Нутфи Нутфиев, Мурад Бошнак, както и имами. 

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, отнасящи се до учебния процес, преподавателите и персонала на училището. Бяха взети решения, свързани с провеждането на кампанията за набиране на ученици.

Участниците в срещата се обединиха около желанието в бъдеще Духовното училище в Русе да бъде по-активно.  

В Шумен беше проведена среща в ДУ "НЮВВАБ". Ръководството на Мюсюлманското изповедание предложи да бъде осъществен нов проект, който да разказва за мисията и визията на училището.

В тази връзка беше взето решение в него да бъдат включени педагози от България и Турция, както и да бъде с по-широко участие.

Учителите изразиха своето мнение по текущи въпроси и подчертаха, че очакват всички заедно да работят за решаването на проблемите.

Директорът на Духовното училище Шериф Хюсню благодари за посещението и изрази надежда, че разговорите в този формат ще се провеждат по-често.

Програмата на ръководството на Мюсюлманското изповедание завърши с посещение на Томбул джамия. След Вечерния намаз заедно с учениците от ДУ "НЮВВАБ" зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов прочете Свещения Коран-и Керим в памет на хората, които загубиха живота при земетресението в Турция.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.