Районният мюфтия на София Бейхан Мехмед се срещна със зам.-кмета с ресор култура, образование и туризъм на община Кюстендил Виктор Янев. 

Виктор Янев представи пред Бейхан Мехмед плана за аварийно укрепване на джамията в Кюстендил, която е построена преди 5 века и е обявена за недвижима културна ценност, както и хода на дейностите по аварийното укрепване на минарето, които започнаха през месец октомври. 

Бейхан Мехмед изрази задоволство от факта, че са взети мерки, тай като имаше опасност от срутване на джамията. Той изрази надежда, че в най-скоро време ще започне и процесът по реставрация и консервация, за да може тя да бъде достъпна за посещение.

Зам.-кметът на свой ред увери районния мюфтия, че джамията ще бъде спасена. Той подчерта, че към този момент укрепването продължава, както и смяната на част конструкцията на минарето. 

Бейхан Мехмед и Виктор Янев обсъдиха възможността за осъществяване на социални и културни проекти като изложба, на която да бъде представено културното наследство на Кюстендил.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.