Благотворителни базари в подкрепа на кампанията на Мюсюлманското изповедание "Седмица на сираците" бяха организирани от жените в Рибново, Краище, Кърджали и Търговище.

С продажбата на приготвените от тях, както и осигурените от представителите на бизнеса сладкарски изделия, играчки и дрехи, бяха събрани над 34 хил. лв. 

20 хиляди лв. и 200 евро бяха събрани по време на последния благотворителен базар в Рибново. Средствата, събрани от всички инициативи в селото, които бяха проведени в подкрепа на децата без родители, надхвърлят 34 хиляди лв. Кампанията "Седмица на сираците" продължава. 

Усилията на Мюсюлманското изповедание за подпомагане на деца без родители бяха подпомогнати и от Коран курса за момичета "Азиз Шахин" в Краище.

Щандовете на благотворителният базар в Кърджали бяха разположени на Пазара на производителите в града.

Инициативата беше организирана от Мюзеййен Мустафа ходжа, а районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди лично посети базара, за да се присъедини към инициативата и да поздрави организаторите.

700 лв. бяха събрани на благотворителен базар в Търговище, който се проведе пред Саат джамия. Основни организатори на благотворителното събитие бяха ваизе Гюлшен Ахмедова и ваизе Гюлджан Мехмедова. Базарът включваше огромно разнообразие от домашно приготвени храни, сладкиши, сувенири и религиозни книги.

Благодарение на кампанията в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците" към настоящия момент Мюсюлманското изповедание подкрепя 492 деца с месечна помощ в размер на 70.00 лв. или общо 840.00 лв. на година. 

С общите усилия на институцията и вярващите през тази година успяхме да увеличим месечната помощ от 60 на 70 лв., както и възрастовата граница на подпомогнатите от 14 на 16 години.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.