Мюсюлманското изповедание даде официален старт на кампанията в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците" в цялата страна.

Традиционно инициативата се провежда през месец ноември, а чрез събраните средства към настоящия момент Главното мюфтийство подпомага 492 деца до 16-годишна възраст.

Заместник главният мюфтия Бейхан Мехмед и районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев дадоха старт на кампанията във Велико Търново.

Градът беше избран за отправна точка, поради факта че през изминалата година Районно мюфтийство - Велико Търново показа едни от най-добрите резултати в кампанията и значително нарастване на подкрепата за децата без родители.

При откриването на "Седмицата на сираците" заместник главният мюфтия призова вярващите да бъдат съпричастни към участта на децата и да ги подкрепят усилията за осигуряването на по -добро бъдеще за тях. 

Районният мюфтия на Велико Търново свой ред благодари на имамите за положените усилия досега и ги призова и през тази година да бъдат активни. 

Организаторите на кампанията пожелаха успех на инициативите и още по-добри резултати в името на децата. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.