Районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню и районният мюфтия на Разград Мехмед Аля участваха в церемония по случай откриването на нова производствена линия на "Каолин" ЕАД в гр. Ветово. 

Двамата прочетоха дуа с пожелания за здраве, берекет и успехи по покана на изпълнителния директор на предприятието Димитър Ангелов. 

В речта си по време на церемонията районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню благодари за отправената покана и изрази задоволство, от факта че представителите на Мюсюлманското изповедание присъстват в такъв важен и празничен момент в предприятие, където приблизително половината работници са мюсюлмани. 

Юджел Хюсню изрази надежда, че събитието ще послужи като пример за толерантност и разбирателството и в други предприятия, както и че тази традиция ще продължи занапред. 

Сред официалните гости на събитието бяха още служебният министър на енергетиката Росен Христов, кметът на община Ветово Мехмед Мехмед, председателят на Надзорния съвет на "Каолин" ЕАД Роберт Линдеман-Берк.

След края на церемонията гостите имаха възможност да разгледат модернизираната производствена база, в която са инвестирани близо 9 млн. евро.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.