Ръководството на Висшия ислямски институт посрещна своите студени с тържество, с което беше дадено началото на новата академична година.

Празненството беше уважено от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателя на Висшия ислямски институт Ведат Ахмед, заместник главния мюфтия с ресор образование Ахмед Хасанов, ректора на Висшия ислямски институт д-р Кадир Мухаммед, посланика на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок, заместник-посланика Ерман Топчу, съветника по образование към Посолството Кемал Карахан и съветника по социални въпроси Ердал Аталай. 

В приветствието си към студентите главният мюфтия поздрави младежите, защото са избрали да следват ценностите на Исляма не само в ежедневието си, но и да посветят на тях професионалното си развитие. Д-р Мустафа Хаджи ги увери, че мюсюлманската общност има нужда от тях и техните знания и че в лицето на ръководството на Мюсюлманското изповедание и Висшия ислямски институт те ще срещнат преподаватели и духовници, готови да им подадат ръка и да им помогнат по този път.

Посланикът на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок на свой ред поздрави студентите, че въпреки всички трудности, които ще срещнат, са избрали да получат своето образование във Висшия ислямски институт. Дипломатът изрази готовност да подкрепя възпитаниците на учебното заведение чрез програми за обучение и обмен на студенти. 

Тя призова младежите да използват времето в София като възможност за допълнително обучение и участие социални и културни дейности.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.