Районният мюфтия на Благоевград Осман Кутрев предостави на сънародниците ни в Испания Свидетелства за Никях и учебни помагала, които ще подпомогнат учебния процес в Коран курсовете.

Инициативата за предоставяне на материалите е на млади мюсюлмани от Благоевградско, които живеят и работят в Испания. С общи усилия те са организирали и 2 Коран курса за наши сънародници в страната.

"Много сме развълнувани и се радваме на факта, че нашите братя и сестри мюсюлмани, които са израснали в област Благоевград, не са забравили своите корени и продължават да съхраняват традициите ни. За мен като представител на Мюсюлманското изповедание и районен мюфтия на Благоевград е чест да им предоставя новите свидетелства за Никях, които влязоха в сила през пролетта на 2022 г.", заяви районният мюфтия на Благоевград.

Осман Кутрев изпрати документите за религиозен брак и учебните помагала по своя колега-теолог Рамадан Хаджиев, който живее в Памплона и ръководи Коран курс, посещаван от близо 20 деца.

Двамата си полежаха свидетелствата да достигнат до много нови семейства и Никяхът да им донесе щастие и удовлетворение, а децата в Коран курсовете да продължават да се учат да бъдат добри и достойни хора.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.