150 деца от Районно мюфтийство - Стара Загора посещаваха летните Коран курсове на Мюсюлманското изповедание през 2022 г. 

22 от тях се включиха в регионалното състезание по Основни познания за Исляма, което се проведе в джамията в гр. Казанлък.

Заместник главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед, районният мюфтия на Стара Загора Сейхан Мехмед, районният мюфтия на София Бейхан Мехмед, координаторът на Коран курсовете Бахри Иззет, общински съветници, имами и родители наблюдаваха надпреварата.  

В обръщението си към присъстващите на състезанието заместник главните мюфтии поздравиха децата и техните преподаватели за положените усилия. Те подчертаха, че знанията и ценностите, които всеки ученик придобива по време на Коран курсовете, се превръщат във водещ фактор при постигането на успехи и в живота.

Децата от общо 13 групи на летните Коран курсове се състезаваха в три възрастови категории: I - IV клас; V - VII клас; VIII - X клас. 

Журито обяви следното класиране: 

категория I - IV клас

1. Ерджан Емин, с. Дунавци

2. Ибрахим Талиб, с. Габарево

3. Емир Рейхан, с. Манолово

категория V - VII клас

1. Ибрам Ибрам, с. Габарево

2. Рабир Джамбаз, с. Александрово

3. Беркай Халил, с. Асен

категория VIII - X клас

1. Шериф Хусейин, с. Габарево

2. Муталиб Осман, с. Асен

3. Асйа Емилова, с. Дунавци

Районно мюфтийство Стара Загора осигури награди за всички участници в състезанието. Децата получиха раници и ученически пособия.

Класираните в челната тройка получиха парични награди и книги.

Подаръци имаше и за децата в публиката, които отговаряха правилно на въпросите от специално подготвената за тях викторина.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.