4000 хуманитарни пакета, осигурени по линия на сътрудничеството на Главното мюфтийство с Червения полумесец и главна дирекция "Вакъфи" в Република Турция, ще бъдат раздадени на нуждаещи се хора в България чрез Районните мюфтийства и представителите на БЧК. Последните пакети бяха изпратени в Ботевград.

Дарението с продукти от първа необходимост отпътува от Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен в присъствието на зам.-главния мюфтия Бейхан Мехмед и районния мюфтия на София Бейхан Х. Мехмед.  

"Отново протягаме ръка към най-уязвимите в обществото, за да изпълним човешкия си дълг и да помогнем на по-слабите от нас", заяви зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед.

Чрез съвместната дарителска инициатива Мюсюлманското изповедание осигури общо 10 хиляди хуманитарни пакета през 2022 г. През месец Рамазан с дарения от Диянета на Република Турция и Турската агенция за сътрудничество и координация (TIKA) бяха раздадени 6 хиляди от тях, а сега до нуждаещите се достигнаха останалите 4 хиляди.

Главното мюфтийство изказва благодарности на главна дирекция "Вакъфи" в Република Турция и Българския червен кръст за съдействието при провеждането на хуманитарната кампания!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.