Представители на Мюсюлманското изповедание посетиха хаджии, на които институцията е оказала съдействие през годините, за да извършват своето поклонение и се срещнаха с нови желаещи да пътуват до Свещените земи. 

Зам.-главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед, директорът на отдел "Хадж" Джемал Иса и представителят на отдел "Хадж" за Истанбул Юсуф Низамоглу разясниха пред бъдещите хаджии от Бурса, Гебзе и Чорлу решенията на Министерството на Хаджа в Саудитска Арабия. 

Според изискванията пътуващите за Хадж от Европа, Северна Америка и Австралия трябва сами да си направят резервация за хотелите, в които ще отседнат. В същото време Хаджът няма как да бъде организиран самостоятелно. Това от своя страна прави невъзможно организирането му през тази година. 

Представителите на Мюсюлманското изповедание изразиха надежда, че провеждането на Хадж ще бъде възможно през 2023 година. Те подчертаха, че през тази година, след Курбан Байрам, Главното мюфтийство предвижда организирането на Умре и посещение на "Месджид-и Акса". 

Участниците в срещата се запознаха и с календара с дейностите на Мюсюлманското изповедание. Сред тях са летните Коран курсове, летните училища, кампанията "Да споделим курбана си!", срещите със сираците, които институцията подпомага, както и честванията на 100-годишнината от основаването на духовно училище "НЮВВАБ" - гр. Шумен. 

Хаджиите изразиха задоволство от срещите и предложиха те да бъдат провеждани по-често.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.