Сираци от Разград и Исперих, които Мюсюлманското изповедание подпомага чрез своята кампания "Седмица на сираците", получиха нови обувки. Подаръците бяха предоставени от анонимен дарител.

Зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед и районният мюфтия на Разград Мехмед Аля лично се срещнаха с децата и техните настойниците, за да връчат подаръците на 35 сираци от областта. Предстои раздаване на подаръците и в останалите Районни мюфтийства.

"Към момента Мюсюлманското изповедание подпомага 451 сираци в цялата страна. Ние сме братя и сестри по религия. Затова ще продължаваме да бъдем до тях и материално, и морално. Подкрепяйки хората край нас, ние се чувстваме по-удовлетворени. И точно в този баланс между душата и разума се крие и щастието", каза Бейхан Мехмед. 

Зам.-главният мюфтия представи пред присъстващите инициативите, включени в календара на Мюсюлманското изповедание. 

Бейхан Мехмед акцентира върху кампанията "Да споделим Курбана си!" и образователните програми на Главното мюфтийство като летните Коран курсове и летните училища. Той призова децата да участват в конкурса за рисунка, есе или стихотворение "Джамията в моя живот", както и в регионалните и националното състезание по Основни познания за Исляма.

По време на разговорите сираците и техните настойници имаха възможност да поставят въпроси от различно естество пред мюфтиите. Те изразиха задоволство от формата на срещата и благодариха за предоставеното дарение.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.