Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна с новоназначения посланик на Малайзия за Румъния, който е акредитиран и в България - Н. Пр. Г-н Тенгку Сираюззаман. Посланик Тенгку Сираюззаман посети Главното Мюфтийство след церемонията по връчването на акредитивните писма на президента Румен Радев.

Главният мюфтия пожела на дипломата успешен мандат. Двете страни изразиха задоволство от установения диалог и препотвърдиха желанието си за сътрудничество. На срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с установяването на връзки между Мюсюлманското изповедание и сродни организации в Малайзия, както и сътрудничеството в областта на борбата с радикализма. 

Посланикът на Малайзия представи възможностите за сътрудничество в областта на сертифицирането на „Хелял“ храни, отпускането на стипендии за студенти в различни специалности.

На срещата присъстваха и зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед, началникът отдел „Външни отношения“ към Главното Мюфтийство Хайри Емин, както и почетният консул на Малайзия в България Петър Курумбашев.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.