Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Ахмед Хасанов, Бейхан Мехмед и Мурат Пингов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик и районните мюфтии гостуваха на ифтар в резиденцията на Посолството на Република Турция у нас. Традиционната вечеря беше организирана от посланик Айлин Секизкьок. 

През 2022 г. отпадането на противоепидемичните мерки позволи отново да бъдем заедно с повече хора около празничната трапеза, за да споделим храната и радостта си от настъпването на месец Рамазан. 

Главният мюфтия благодари на Н. Пр. Айлин Секизкьок за усилията на дипломата да достигне до колкото се може повече вярващи през Свещения месец чрез програмата на Посолството, изпълнена с десетки ифтари във всички краища на страната. Главният мюфтия увери посланика на Турция, че отново ще бъдат заедно на тях, за да покажат единственото на мюсюлманската общност.  

Благодарение на общите усилия на двете институции нуждаещите се отново ще получат пакети с основни хранителни продукти. 

Тази година борят им ще достигне 10 000 или с 30% повече спрямо предишната година. Те ще бъдат раздадени на хората из цяла България, без значение от религиозната им принадлежност.

Главният мюфтия на свой ред покани покани домакина на тържествената вечеря на ифтар в сградата на Мюсюлманското изповедание.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.