Отдел "Образование" в Мюсюлманското изповедание организира среща с директорите и преподавателите в трите Духовни училища в страната - в Шумен, Русе и Момчилград. Основната ѝ задача беше по-доброто организиране и координиране на учебния процес. 

В присъствието на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, ресорния зам.-главен мюфтия Ахмед Хасанов и зам.-ректора на Висшия ислямски институт Абдуллах Трабзон бяха обсъдени теми, свързани с материалната база и човешкия ресурс на духовните училища. 

Сред бяха състоянието на учебните заведения, дейността на възпитателите, провеждането на кампании за набиране на ученици, организирането на летни училища, Кампанията за подпомагане на ислямското образование, както и честването на 100-годишнината от основаването на духовно училище "НЮВВАБ" - гр. Шумен.

На срещата беше взето решение за провеждане на подобни заседания поне два пъти годишно. След анализ на поставените проблеми от страна на участниците в заседанието, предстои изготвянето на доклад с предложения за решаването им.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.