Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и ръководителят на Центъра за духовно наставление и консултации към Мюсюлманското изповедание Бирали Бирали участваха в разширено заседание на Районния мюсюлмански съвет – Смолян. 

Основни акценти в заседанието, свикано от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и с участието на имами и представители на Мюсюлмански настоятелства, бяха подготовката за предстоящия месец Рамазан и утвърдената традиционна Кампания за подпомагане на ислямското образование в България.

Участниците обсъдиха въпроси, свързани с по-доброто протичане на дейностите през свещения месец Рамазан, както и провеждането на образователните програми под надслов „Рамазански вечери“, лекции и беседи. 

По време на срещата беше коментирано и спазването на противоепидемичните мерки провеждането на ифтари. 

Главният мюфтия даде висока оценка на Районното мюфтийство за активността при провеждането на Националната кампания за подпомагане на ислямското образование. Той подчерта, че благодарение на имамите и Мюсюлманските настоятелства вярващите в област Смолян са станали по-съпричастна към инициативата през последните 14 години. 

Участниците в заседанието увериха д-р Мустафа Хаджи, че и през предстоящия месец Рамазан ще направят всичко необходимо, за да разяснят целите на Кампанията и да работят всеотдайно за нейният успех. 

Районният мюфтия на Смолян също благодари за ефективната екипна работа и заяви, че до началото на месец Рамазан ще бъдат проведени заседания на общинско ниво с имамите и Мюсюлманските настоятелства. По този начин ще бъде направена по-добра организация за провеждане на Кампанията за подкрепа на ислямското образование. 

Ръководителят на Центъра за духовно наставление и консултации представи пред имамите дейността на центъра. Един от приоритетите му е провеждането на семинари за младежи и девойки, семинари за млади семейства, както и семейни и лични консултации.

В края на заседанието главният мюфтия изрази задоволство от активността и пожела успех в начинанията на институцията.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.