Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи посрещна в сградата на Мюсюлманското изповедание представители на турската фондация "Хайрат". Дейността на организацията е насочена към подпомагането на младежи и хуманитарни инициативи. 

Координаторът на Фондацията Кюршат Караджа и неговият екип посетиха София на връщане от границите между Украйна, Румъния и Молдова, където през последните дни оказаха помощ на бежанците от войната. Фондацията оказа подкрепа и на бежанците, достигнали до Русе.  

По време на срещата в Главното Мюфтийство д-р Мустафа Хаджи поздрави екипа на "Хайрат" за проявената солидарност към изпадналите в беда. Той подчерта, че именно тази проява на човещина е сред основните ценности в Исляма. 

Координаторът на Фондацията на свой ред поздрави главния мюфтия за редицата социални инициативи, които Мюсюлманското изповедание осъществява. 

Представилите на Главното Мюфтийство и фондация "Хайрат" обсъдиха възможността за сътрудничество в сферата на образованието, чрез което да подкрепят младите мюсюлмани.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.