Районният мюфтия на Хасково Ерхан Реджеб посети за първи път районния мюфтия на Едирне Алеаттин Бозкурт. 

По време на срещата двамата обсъдиха религиозни въпроси, обмениха опит за провеждането на различни социални и образователни инициативи и анализираха постигнатото благодарение на сътрудничеството между двете Районни мюфтийства. 

Районният мюфтия на Едирне благодари на своя колега за оказаната чест. Той подчерта, че със своите джамии градът се нарежда сред духовните и религиозни центрове на Турция. В Едирне се намира архитектурният шедьовър "Селимие джамия", който през 2021 г. беше домакин на инициативата "Седмица на джамиите" и среща на мюфтиите от Блаканския полуостров.

Ерхан Реджеб от своя страна изрази признателност за топлия прием. Той подчерта, че двете институции винаги са работили изключително добре при провеждането на съвместни дейности и беше категоричен, че сътрудничество ще продължи в този дух. Районният мюфтия на Хасково пожела успешна работа на Алеаттин Бозкурт. 

За спомен от първата им официална среща в Едирне двамата си размениха подаръци - книга с хутбета, посветени на Пратеника Мухаммед (с.а.с) и сувенир със старата часовникова кула в Хасково. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.