Лекция на тема "Етапите на човешкото съществуване", водена от ръководителя на Центъра за духовно развитие и консултации към Главното Мюфтийство - Бирали Бирали, събра мюсюлманите в историческа джамия във Велико Търново.

Районният мюфтия Нутфи Нутфиев приветства присъстващите и изказа благодарности към лектора.  "Събития като днешното са от голямо значение за единството и просперитета намюсюлманската общност", заяви Нутфи Нутфиев. 

Програмата в джамията беше организира след заседание с имами от региона. По време на срещата с районния мюфтия те представиха доклад за дейността си през 2021 г., организирните зимните сохбети и програми, които ще се състоят през Трите свещенни месеца. По-обстойно беше разгледан Правилникът за дейноста на имамите. 

Заседанията в Районното мюфтийство продължиха със среща с председателите на Мюсюлманските настоятелства. 

Нутфи Нутфиев подчерта пред присъстващите, че мюсюлманите трябва да бъдат активни в обществените дела и припомни, че Аллах възнаграждава онези, които работят в полза на хората. 

Председателите на Мюсюлманските настоятелства на свой ред изразиха признателност към районния мюфтия за поканата и увереност, че с общи усилия ще допринесат за благото на мюсюлманите.

Участниците в заседанието анализираха съвършеното през изминалата година и представиха план за дейността си през 2022 г. 

Районният мюфтия ще проведе и заседание с председателите на Настоятелствата в област Габрово.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.