Главното Мюфтийство покани съветника по образование към Посолството на Република Турция Шенол Генч на прощален обяд по случай приключването на мандата му в България и предстоящото му отпътуване от страната.

На срещата в сградата на Мюсюлманското изповедание, в присъствието на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, посланика на Р. Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок, ръководството на Главното Мюфтийство и дипломати, д-р Мустафа Хаджи благодари на Шенол Генч за доброто сътрудничество, допринесло за осъществяването на редица съвместни проекти в сферата на образованието между двете институции.

По време на 8-годишната работа на дипломата в България са организирани образователни семинари и проекти с участието на ученици и преподаватели от духовните училища в Шумен, Русе и Момчилград, както и от Висшия ислямски институт в София.

Главният мюфтия подчерта, че чрез съдействието на Шенол Генч институцията е осъществила връзка и продължава да поддържа отлична комуникация с престижни университети, научни институти и библиотеки в Турция. 

За спомен от годините, прекарани в София, съветникът по образование получи за подарък от Мюсюлманското изповедание картина, на която е изобразен Софийският университет "Св. Климент Охридски", както и албум с фотографии от Стара София. 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.