Мюсюлманското изповедание проведе заседание на Мюфтийския съвет в онлайн формат. Форумът беше открит с приветствие към участниците от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той поздрави всички, които са участвали в организацията и провеждането на летните Коран-курсове. Главният мюфтия отчете като успех, че те са обхванали 650 населени места в страната.

Преброяването на населението беше сред другите точки в дневния ред. Районните мюфтии обявиха, че то е протекло нормално и преброителите не са задавали подвеждащи въпроси, свързани с посочването на религиозната принадлежност на гражданите. Те обаче с недоволство докладваха, че е имало и такива случаи, в които служителите не са питали възрастни мюсюлмани за етническата и религиозната им принадлежност.

Главният мюфтия подчерта, че при отпускане на противоепидемичните мерки зимните сохбети в джамиите трябва да продължат. Д-р Мустафа Хаджи призова през останалото време те да бъдат провеждани чрез използването на социалните медии. 

По време на заседанието беше взето решение имамите, които са показали слаби резултати на изпита за оценка на квалификацията им, да бъдат изпратени на курсове в Шумен и Момчилград.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.