Районно мюфтийство - Кърджали организира мевлид в новата джамия в града. Програмата привлече интереса на много вярващи, които се присъединиха към тържествената вечер.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, ректорът на университета "Реджеп Тайип Ердоган" проф. д-р Хюсеин Кахраман, деканът на Факултета по Богословие в Тракийския университет проф. д-р Джевдет Кълъч, служителят в Мюфтийството в Едирне Нури Бьоджекбакан и директорът на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов бяха сред официалните гости. 

Събитието започна с филмова прожекция след кланянето на Икинди намаз. Мевлидът беше открит с встъпителни думи от страна на Метин Улуоджак ходжа. Домакинът на събитието - районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди приветства гостите. Той поздрави всички мюсюлмани по случай годишнината от рождението на Пратеника Мухаммед (с.а.с).

Деканът на Богословския факултет в Тракийския университет на свой ред говори за обичта, която Пратеникът на Аллах Теаля изпитва към своите ближни и пожела тя да бъде в душите на всички вярващи. 

Мевлидът продължи с четене на иляхита и стихове на религиозна тематика от участниците в Коран-курсовете в Кърджали. Нури Бьоджекбакан от Мюфтийството в Едирне прочете дуа. На финала районният мюфтия на Кърджали връчи подаръци на официалните гости.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.