Администрацията на Районно мюфтийство – Кърджали вече ще се помещава в нова сграда. Тя е преместена в комплекса на новопостроената джамия в Кърджали.

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер, директорът на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов, кметове и общественици бяха сред официалните гости на официалното откриване.

Програмата започна с четене на Коран от страна на Метин Улуоджак ходжа. Официалните гости и домакините на събитието си пожелаха много успехи и на добър час. След официалното откриване районният мюфтия на Кърджали разведе гостите из комплекса на джамията, който включва библиотека, културен център, места за отдих и игри за най-малките.  

По време на посещението в Кърджали главният мюфтия се срещна и с жени – ходжи от Районното мюфтийство.

Основните теми в разговорите бяха организирането на беседи за жени и годишни Коран-курсове. Жените-ходжи подчертаха, че организират религиозни сбирки за жените в 28 села, а с подкрепата на две общини, в джамиите в градовете се провеждат съботно-неделни Коран-курсове.

Те обсъдиха с главния мюфтия реализацията на проекта „Приятелство и подкрепа между мюсюлманите на Балканите” (2021-2022 г.), както и проекти, насочени към създаването на контакти и приятелства между децата от различни региони.

В края на срещата жените-ходжи пожелаха на д-р Мустафа Хаджи успешна работа и го поканиха отново да се срещне с тях и да участва в инициативите им.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.