Районно мюфтийство - София даде началото на Коран-курсове за деца между 4 и 6-годишна възраст.
Официалното откриване беше съпътствано с молитва за здраве и успех на малките ученици. 
 Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед, съветникът по социални въпроси в Посолството на Република Турция Мехмет Генч и зам.-ректорът на Висшия ислямски институт Абдуллах Търабзон бяха сред официалните гости, които поздравиха децата, родителите и преподавателката на курса Сибел Мехмед.
Домакинът на събитието - районният мюфтия на София Бейхан Мехмед пожела на децата и техните преподаватели много успехи. "Нека освен възможност да изучават повелите на Аллах Теаля от най-ранна възраст, Коран-курсовете да бъдат място, където децата ще споделят своето щастие и ще усвоят нови знания, докато се забавляват", заяви Бейхан Мехмед. Той поздрави и родителите, затова че от най-ранна възраст възпитават децата в ценностите на Исляма. 
В Коран-курса за деца между 4 и 6-годишна възраст ще участват 12 деца. Записването продължава и всеки желаещ е добре дошъл. Обучението ще бъде по улеснена програма, която включва рисуване, пеене и игри.
 
Районно мюфтийство - София изказва най-сърдечни благодарности на дарителите Хаджъ Февзи и Бюлент Шенер, с чиято помощ е организиран Коран-курсът.
 

© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.