Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи посети Районно мюфтийство – Русе. В рамките на двудневната си програма духовният водач на мюсюлманите в България участва в редица събития и инициативи.

В началото на посещението главният мюфтия разговаря с районния мюфтия на Русе Юджел Хайредин. Д-р Мустфа Хаджи беше информиран за дейностите в региона. След това откланя вечерен намаз в историческата джамия „Мирза Сеид паша“, където гостите бяха посрещнати от имама Ахмед Йешилюрт. Там главният мюфтия се срещна и с млади интелектуалци.

„Времето отминава като бърз влак. Затова не пропилявайте младостта си! Използвайте това време, за да постигнете важните си цели! Има много хора, които си позволяват да изразяват мнение за нашата религия, без да я познават добре и дори да отъждествяват мнението си с нея. Но истините на хората не съвпадат с истините на вярата. Редно е, когато не знаят достатъчно, да не я коментират“, каза д-р Мустафа Хаджи пред младежите.

На 8 октомври главният мюфтия откланя сутрешен намаз заедно с учениците от Духовното училище в Русе и Джемаата на „Мирза Сеид паша“ джамия. Той използва възможността и за да разговаря с тях.

След това, заедно с районния мюфтия Юджел Хайредин и директора на Духовното училище Тунджай Шериф, д-р Мустафа Хаджи инспектира ремонта на сградата на учебното заведение. Той пожела успешна учебна година на учениците и учителите и изрази надежда, че ще получат добри знания и ще покажат високи резултати.

Последната спирка обиколката на д-р Мустафа Хаджи беше гр. Сливо поле, където се срещна с мюсюлманите и Джемаата по време на петъчната молитва и прочете Хутбе.

В края на посещението районният мюфтия благодари на д-р Мустафа Хаджи за уважението, което е показал към всички мюсюлмани в Районно мюфтийство – Русе. „За нас беше чест, че бяхте сред нас. Благодарим Ви и ще Ви очакваме отново!“, бяха думите, с които главният мюфтия беше изпратен.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.