Четири деца от с. Войкова лъка, общ. Рудозем представиха наученото от Свещения Коран-и Керим в първия си Хатим. Те бяха подготвени за тържеството от имама на Рудозем Вахди Делихусев.

В програмата, която включваше рецитиране на знамения от Свещения Коран с превод на български език и хадиси на пратеника Мухаммед (с.а.с.), взеха участие и деца, които посещават Коран-курсовете в региона. 

Официални гости на тържеството бяха районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, кметът на община Рудозем Румен Пехливанов, директорът на Духовно училище - гр. Момчилград Ахмед Бозов, директорът на Курса за хафъзи „Хафъз Мурад Хаджи“ – гр. Мадан хафъз Шефкет Хаджи, администрацията на Районното мюфтийство, зам.-кметът на община Рудозем Недко Куллевски, общински съветници, бившият народен представител д-р Даниела Дариткова, бившият областен управител Недялко Славов, представители на бизнеса, имами и председатели на мюсюлмански настоятелства от района.

Програмата започна с лекция на имама на Рудозем Ахмед Карафеизов, който наблегна на важността на доброто религиозно образование и изграждането на морал и ценности в децата. 

В своето приветствие кметът на  Рудозем Румен Пехливанов поздрави децата, направили първата си крачка по дългия път към Всевишния и им пожела никога да не се отклоняват от него.

Районният мюфтия Неджми Дъбов сравни участниците в Хатима с диаманти и призова родителите им дадат възможност на техния преподавател да ги шлифова, за да могат всички да видят техния блясък. Той отправи и дуа за напътствие на младите хора, за берекет и просперитет на страната ни.

Преподавателят Вахди Делихусев на свой ред пожела на децата техният пътеводител в живота винаги да бъде Корана и така да станат добри хора и граждани.

Тържеството беше съчетано с курбан, организиран от жителите на селото.

Децата получиха подаръци от официалните гости и присъстващите. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.