Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик се срещнаха с Н.В Цар Симеон II в двореца Врана.

Срещата между ръководството на Главното Мюфтийство в Република България и един от безспорните лидери на нацията вече е традиция. Във времето тя се превърна в символ на единството, толерантността и уважението между религиите в нашата родина. 

По време на разговорите участниците в срещата изразиха дълбокото си уважение и признателност едни към други. Д-р Мустафа Хаджи и Н.В. цар Симеон II обсъдиха актуалната ситуация в страната и най-важните въпроси, които вълнуват обществото.

Преброяването на населението, което ще предопредели финансирането и политиките на Мюсюлманското изповедание, бяха сред основните теми, които бяха засегнати. Образованието и възпитанието на младежите също бяха акцент в разговорите.

Двете страни препотвърдиха позицията си, че населението на България трябва да бъде насърчавано да се ваксинира срещу COVID-19, за да можем час по-скоро да се върнем към нормалния си начин на живот.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.