Районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, наместник-мюфтията Сурай Мустафа и секретарят на Районното мюфтийство Мюмюн Мустафа посетиха Бурса, за да благодарят на всички, помогнали за построяването на новата джамия в Кърджали.

По време на визитата в града делегацията се срещна с кмета на Бурса Алинур Акташ, кмета на Осман Гази Мустафа Дюндар, бизнесмена Абдуллах Бюркай. Представителите на Районно мюфтийство - Кърджали присъстваха и на откриването на нова сграда за социални услуги към Областно мюфтийство - Бурса. По време на церемонията имаха възможност да разговарят с председателя на Диянета Проф. д-р Али Ербаш.

"В Кърджали живеят най-много български граждани от турски произход. Гордеем се, че в нашия град успяхме да завършим една от най-новите и най-големи джамии, построени след демократичните промени в България", заяви районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. Той подчерта, че комплексът към джамията ще включва културен център, библиотека, място за провеждане на Коран курсове, място за отдих и детска площадка.

"Винаги сме срещали подкрепа в лицето на нашите приятели от Бурса. Днес сме тук сред вас, за да изкажем нашата огромна благодарност", каза още районният мюфтия на Кърджали.

По време на посещението в Турция бяха проведени и срещи във връзка със завършването на новата джамия в Момчилград. Делегацията покани и кмета на Бурса Алинур Акташ отново да посети Кърджали. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.