Регионално състезание по основни познания за Исляма с най-много участници и най-голяма публика организира Районно мюфтийство - Благоевград.

116 участника от 110 групи на летните Коран курсове показаха знанията си пред публика от близо 500 души. Читалището в Белица, където беше проведено голямото събитие, едва успя да събере всички, дошли да видят и чуят най-новите ученици. 

Състезанието беше открито от най-малкия участник в летните Коран курсове - 6-годишният Аджар Узун, а ролята на водещите беше поверена на възпитаници през годините.

В обръщението си към присъстващите районният мюфтия на Благоевград Осман Османов благодари на участниците и родителите за доверието, с което са изпратили децата си в джамията. Той ги призова да се присъединят и към целогодишните курсове. 

Районният мюфтия изказа благодарности и на ръководителите на Коран курсовете за положения труд, на екипа, който е организирал голямото събитие, както и на община Белица и кмета Радослав Ревански за оказаното съдействие при организирането на състезанието.

5-членна комисия оцени участниците в оспорваната надпревара на три нива. В края ѝ бяха определени шестима финалисти, които ще участват в състезанието на национално ниво.

Събитието приключи с посещение на Парка за танцуващи мечки в Белица и качване на децата на атракционно влакче.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.