Мадан има своя нов пазител на Корана. Това е Абдуррахман Ушев, който завърши курса за хафъзи „Хафъз Мурад Хаджи“ в града.

Тържеството, което ознаменува неговите знания и усилия за наизустяване на Свещения Коран-и Керим, се проведе в Централната джамия. Празникът беше организиран от семейството на новия хафъз, който се присъедини към дългогодишната традиция, установена в Града на хафъзите.

Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, ръководителите на отделите „Образование“ и „Иршад“ към Главното Мюфтийство Амир Фелети и Халил Ходжов, административният екип на Районното мюфтийство, зам.-директорът на Духовното училище в Момчилград Нуреттин Чакър, хафъзи от град Мадан, възпитаници на курса, имами, мюсюлмански настоятелства, народният представител Хайри Садъков и председателят на Общинския съвет в гр. Мадан Бедри Базеников бяха сред официалните гости.

Домакинът на тържеството -  хафъз Байрам Ушев, преподавател в Курса за хафъзи и наместник-районен мюфтия на Златоград благодари на всички, откликнали на поканата. Той разказа за стръмния път и дългогодишните усилия, които полагат учениците, за да наизустят Свещения Коран.

Водещият на тържествената програма –  Хайри Хасан, имам на гр. Мадан, накратко представи историята на Курса за хафъзи, основан от хафъз Мурад Хаджи и постигнатите успехи, начело с директора хафъз Шефекет Хаджи и преподавателя хафъз Байрам Ушев.

В своето изказване районният мюфтия Неджми Дъбов заяви, че този ден е празник за мюсюлманите както в Мадан, така и в цяла България, защото се е утвърдил още един пазител на Корана. Той подчерта, че мюсюлманската общност и Мюсюлманското изповедание имат нужда от кадри, възпитаник в духа на религията и Корана, които могат да бъдат в полза на обществото.

Тържеството приключи с четене на части от Корана от младия хафъз Абдуррахман Ушев. Той получи подаръци от Районния мюфтия, от ръководителя на отдел „Иршад“ към Главното Мюфтийство, от зам.-директора на Духовното училище в Момчилград, от своите съученици и от присъстващите на тържеството.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.