Главно мюфтийство откри с концерт Кутлу Доум

Главно мюфтийство откри с концерт за Класическа суфитска музика седмицата на благословеното рождение на Пратеника Мухаммед а.с. (Кутлу Доум). Концертът се проведе в зала „Св. София” на Народното събрание под ръководството на известния турски музикант и солист Неджип Каракая.
Тази година седмицата на Кутлу доум се отбелязва с редица събития в цялата страна от 18 до 25 април, под наслов „Да живеем заедно в нашето различие”.
В препълнената до краен предел зала  редом с протоколните гости от страната и чужбина бяха и стотици граждани любители на суфитското музициране.
Концертът се предава на живо по ТРТ Аваз чийто милиони зрители споделиха радостта от празника заедно с присъстващите в залата. Концертът започна с художествено четене на Коран и завърши с танца на любовта – сема. Въртящите се дервиши бяха кулминацията на програмата, която накара емоциите на публиката да достигнат до краен предел.
Главно мюфтийство благодари на спомоществователите на събитието „Балмед” и ТРТ, както и на медийните партньори – Българска национална телевизия, Българско национално радио, Българска телеграфна агенция, в. „Преса” и списание „Мюсюлмани”.
Главно мюфтийство се извинява на десетките граждани, които поради изчерпване капацитета на залата не бяха допуснати от съображения за сигурност.     

Снимки:

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.