Синан Мустафа от русенския квартал "Сливица" се класира на първо място в регионалното състезание по основни познания на Исляма, организирано от Районното мюфтийство - Русе. Второто и третото място си поделиха съответно Силвен Торлак и Сечил Абазова. 

Регионалното състезание се проведе в джамията в гр. Сливо поле. В състезанието се включиха ученици, обучавани в 17 летни коран курса от 13 населени места.

За да покажат своите знания, участниците решиха тест и отговориха на въпроси, свързани с основните на вярата. Последният етап от състезанието включваше четене на молитви и Сури от Свещения Коран.

Знанията им бяха оценени от журито с председател Тунджай Шериф, директор на Духовното училище в Русе и членове: Неджметин Неджмиев и Амир Фелети, началник на отдел "Образование" в Главното Мюфтийство.

Ресим Шаматарев от отдел "Иршад" към Главното Мюфтийство и много гости от близките населени места бяха сред гостите на състезанието.

Събитието беше открито с четене на айети от Коран-и Керим от Синан Мустафа, който спечели и надпреварата.

Районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню приветства всички присъстващи и подчерта важността на летните Коран курсове. Той благодари на децата, техните родители, преподавателите, домакините и всички, допринесли за това добро дело. 

В словото си Амир Фелети предаде поздравите на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. "България има нужда от активна мюсюлманска младеж, която да работи за просперитета на цялата страна, продължавайки по пътя си, без да забрави корените и традициите си", заяви Фелети.

В края на състезанието всички участници получиха награди, осигурени от Главното Мюфтийство и Районно мюфтийство - Русе. Наградният фонд за първенците включваше и финансови средства, таблет и други електронни устройства.

Районно мюфтийство – Русе изказва благодарност на всички, допринесли този делничен ден да бъде празник за всички! 

Аллах да ни отреди здраве, берекет и благоденствие!

Нека и за напред тези наши прекрасни деца да бъдат в полза на нашата страна България и на мюсюлманската общност!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.