Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи Ходжаефенди получи почетна награда от Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Република Турция (YTB). 
 
Отличието беше връчено на първата по рода си церемония, която се състоя в Анкара. По време на тържественото събитие бяха наградени четирима възпитаници на турски университети, които след завършване на образованието си благодарение на подкрепата от Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности, са дали своя принос за развитието на държавите, където живеят и продължават своя професионален път и обществената си дейност.
 
Главният мюфтия получи своето отличие от министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Нури Ерсой. Д-р Мустафа Хаджи Ходжаефенди благодари за високата оценка за постигнатото от него. Той подчерта, че като възпитаник на Мармарския университет, който е защитил докторантура на тема "Социология на религиите", е изключително доволен от своето образование и възможността за развиване на научна дейност. 
 
Главният мюфтия припомни, че образованието е сред най-важните завети на Аллах Теаля и основен приоритет на Мюсюлманското изповедание в България, което той ръководи.
 
 
 
Награди по време на церемонията бяха връчени и на Феннан Мохаммед от Етиопия - в категорията "Икономика и предприемачество", Байрам Помак от Косово - в категорията "Журналистика и масови комуникации" и Фазълбек Мустанов от Казахстан - в категорията "Спорт и изкуства".
 
След церемонията по награждаването бяха връчени дипломи на успешно завършили в Турция чуждестранни студенти. 

© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.