Негово Светейшество Патриарх Неофит поздрави главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи по случай преизбирането му за Главен мюфтия на България.

 

"Благопожелаваме Ви крепко здраве и успехи в отговорното служение. Оставаме с надежда че както досега, така и занапред ще продължим традиционно добрите отношения между Българската Православна Църква - Българската Патриаршия и Главното Мюфтийство, което оглавявате.

Нека онова, което Ви ръководи сред изпитанията на съвремието, сред бързо секуларизиращия се и отчуждаващ се от вярата свят, бъдат добротата, мирът, благоволението между човеците и взаимното уважение, които да бъдат свидетелство за разбирателство, което да води до благоденствие на обичаната ни Родина България и на скъпия ни народ", се казва в поздравителния адрес.

 

Главният мюфтия и Мюсюлманското изповедание в Република България също изразяват благодарност за благопожеланията към българския Патриарх Неофит и на свой ред пожелават на главата на Българската Православна Църква здраве, благоденствие и дълго служение в името на българския народ.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.