Уважаеми д-р Мустафа Хаджи,

Поздравявам Ви за преизбирането Ви за главен мюфтия на Мюсюлманското изповедание в Република България.

Вярвам, че през следващите 5 години ще продължите да водите общността на българските мюсюлмани в дух на толерантност, човеколюбие, уважение и мир.

При Вашето лидерство досега, Мюсюлманското изповедание в страната се утвърди като предвидим и достоен партньор на българските институции, който работи за просперитета на държавата и мира между хората и общностите. Като държавник оценявам Вашата главна роля в тези процеси и Ви пожелавам да продължавате да работите в същата посока.

Уверявам Ви, че партия ГЕРБ ще запази политиките си по отношение на вероизповеданията в България и занапред. Ще продължим да инвестираме в изграждането и реставрирането на храмове, както и на легитимните духовни училища. Политиките за образоване и социално издигане нас свещенослужителите, за които през годините осигурихме значителен ръст на финансирането, ще бъдат подкрепяни от нас и в бъдеще. Мой личен ангажимент остава осигуряването на диалог между основните вероизповедания в Република България, като гаранция за мира в страната.

Пожелавам Ви здраве, дълголетие и мъдрост, за да реализирате всичките си идеи!

Бойко Борисов,

Председател на ПП ГЕРБ


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.