Мюсюлманската общност в България се събра в Кърджали за ифтара, организиран лично от посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок.
 
Духовници, политици, дипломати, интелектуалци, представители на културни организации и обикновени хора споделиха тържествената вечеря в двора на новата джамия в Кърджали. 
 
 
Ифтарът на това свято място премина под знака на разбирателството и толерантността по още една причина - джамията в Кърджали е първата, която е построена в центъра на областен град след демократичните промени у нас.
 
Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов и кметът на Кърджали Хасан Азис бяха сред официалните гости. 
 
 
Дни преди подготовката на новата джамия за първия Байрам намаз, който ще се кланя в нея на 13 май, ръководството на Главното Мюфтийство благодари на кмета на Кърджали за съдействието по време на строежа и изрази надежда, че час по-скоро джамията ще получи Акт 16 от Общината, за да приеме всички, които ще отправят своите молитви към Аллах.

 

 

© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.