Байрам намазът на 13 май 2021 г. ще се кланя на открито. Решението беше взето на заседание на Мюфтийския съвет, проведено на 29 април 2021 г. 
Във връзка със спазването на противоепидемичните мерки, в джамиите, които разполагат с условия, Намазът ще се кланя на двора. В населените места, където пространството не позволява това, Байрам намазът ще се кланя на стадиони, както и на площади. За целта Главното Мюфтийство ще бъде в контакт с представители на съответните общини и органи, които имат отношение към провеждането на събитието. 
Организирането на ифтари по време на Рамазана и кампанията за Месеца на образованието бяха сред другите точки, залегнали в дневния ред на заседанието на Мюфтийския съвет.
Отново във връзка с противоепидемичните мерки, през свещения месец раздаването на пакети с храна преобладаваше пред ифтарите.
По време на заседанието главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи Ходжаефенди постави акцент върху кампанията за Месеца на образованието. Той изказа признателност на всички, които я подкрепиха.
Кампанията е единствената по рода си за подпомагане на целогодишното вероучение по Ислям. Със събраните средства са отпечатани и учебници от I до XII клас за учебните часове по Религия, които се провеждат под формата на СИП.
И двете образователни форми са изключително важни за предаването на заветите на Исляма и запазването на нашите корени и идентичност. Кампанията продължава до края на месец Рамазан. 
 
 

© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.